Nå ut med samhällsviktig information

Några framgångsrika case

Systembolaget

Systembolaget är ett företag för alla i Sverige och vi jobbar med inkludering. Vi tänker att SFI-materialet kan vara ett led att lära sig om hur Sverige fungerar och samtidigt lära sig svenska. Systembolaget är ju ganska unikt och det är ett sätt att förklara varför vi finns och hur alkohol finns med som en del i den svenska kulturen. 

Vi hoppas eleverna tycker det är roligt att använda materialet. Och så hoppas vi att det kan föda samtal och reflektion kring svensk alkoholpolitik och varför vi har Systembolaget, att det är för att begränsa alkoholens baksidor, samtidigt som vi stimulerar reflektion över detta. Ur: Intervju med Systembolaget, publicerad på utbudet.se

Systembolages självinstruerande utbildningsmaterial framtaget för Svenska För Invandrare, SFI möter ett stort samhällsbehov för nya svenskar. Läsförståelse med texter, ordlistor, diskussionsfrågor, skriv- och filmbaserade övningar används för att berätta om svensk alkoholkultur och alkoholens påverkan på hälsan samt Systembolagets roll och ansvar.

Polismuseet

Hur viktigt är det för er att nå ut till skolorna?

Helt avgörande skulle jag säga! Från Polismuseets och polisens håll är vi väldigt glada över att äntligen nå ut med materialet till skolor i hela Sverige. Skolan och eleverna i skolan är Polismuseets viktigaste målgrupp och det är här vi kan arbeta förebyggande. Vi vill också betona att kontakten med allmänheten är otroligt viktig när det gäller polisens förmåga att förebygga och lösa brott. Ur: Intervju med Polismuseet, finns publicerad på utbudet.se

I materialet "VI och DOM"  får eleverna veta mer om hatbrotten, mekanismerna bakom och vilka konsekvenser hatbrott  får för individer, grupper och samhället. Genom personliga berättelser, forskning och filmer med interaktiva övningar får eleverna reflektera kring ämnet. Här finns också ett avsnitt om hur det är möjligt att prata om svåra frågor i klassrummet.

Länsstyrelsen i Stockholms län

”Min förhoppning är att denna del av Sveriges historia ska spridas och göras känd. Avsikten är att ta fram en kortare version av vitboken för spridning i skolor men också i andra delar av samhället.”

Integrationsministern Erik Ullenhag i förordet till ”Den mörka och okända historien – vitbok om övergrepp och kränkningar av romer under 1900talet”. Efter att vitboken publicerades 2014 gavs Kommissionen mot antiziganism uppgiften att sammanställa en mer lättillgänglig version av boken – som också skulle kunna spridas och användas inom utbildnings väsendet. Denna skrift är kortversionen. För att underlätta undervisning i skolan om denna del av Sveriges historia har också en lärarhandledning framställts. 

Hur når vi bäst ut med nästa kampanj?

Hur ska man kommunicera med en generation som ofta beskrivs som reklamtrött? Låt oss dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper om att nå ut till unga på ett sätt som faktiskt funkar!

Kontakta vår försäljningschef

Edvard Lind 08-440 92 39